Het weer: Somber met kans op lichte regen of motregen

Hoogstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het somber in Zwolle, want er hangt dikke bewolking. Boven het wolkenpakket schijnt de laagstaande zon heus wel, maar het is uitgesloten dat we die te zien krijgen. De wolkenmassa wordt gedurende de dag alleen maar massiever.

In de ochtend kunnen er al een paar druppeltjes motregen uit vallen. In de middag wordt de kans op motregen of lichte regen groter. Sinterklaas houdt het ‘s avonds waarschijnlijk niet droog. We hebben te maken met een zwak front dat vanuit het zuiden onze richting op schuift. In de nacht naar dinsdag trekt het zich weer terug. Het is wat minder koud dan op zondag. Maandag beginnen we ‘s morgens met ongeveer 3 graden boven het vriespunt en het maximum is ongeveer 5 graden. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig, in de avond naar het noorden draaiend en afnemend.

In de loop van de nacht verschijnen vanuit het noorden opklaringen. Het koelt dinsdagmorgen vroeg af tot dichtbij nul graden. De winddraaiing helpt ons van veel bewolking af. Dinsdag laat eindelijk de zon zich weer zien. Er is kans op een buitje, maar veel regen wordt niet verwacht. De temperatuur loopt ’s middags op naar 6 of 7 graden. Woensdag ongeveer hetzelfde weerbeeld met overdag 5 graden op de thermometer.

Dit is een korte temperatuur-opleving want na woensdag zakt het kwik weg. Overdag is het weinig boven nul en ‘s nachts er iets onder. De kans op neerslag in Zwolle is in de tweede helft van de week niet groot. Maar mocht er iets vallen, dan kan er een vlok natte sneeuw tussen zitten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)