Het weer in het weekend: Zaterdag rustig en droog, zondag toenemende wind en kans op lichte regen

Foto van auteur

Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend vroeg staat er geen wind. Het kwik is ‘s nachts iets onder het vriespunt gedaald en er hangt misschien mist in Zwolle en omgeving. Deze verdwijnt in de loop van de morgen.

Het is een droge zaterdag met wolkenvelden en misschien wat zonneschijn. De wind komt uit het zuidwesten en is zo zwak dat je er weinig van merkt. De temperatuur in de middag is ongeveer 4 graden. De hoeveelheid wolken is de onzekere factor in de weersverwachting. Sommige weermodellen berekenen veel zon, andere veel bewolking. In elk scenario neemt ‘s avonds de bewolking van het noorden uit toe.

Dezen wolken horen bij een zwak front. Zondag ligt het boven onze omgeving en kan er soms wat lichte regen of motregen uit vallen. Het zal niet veel zijn. De temperatuur stijgt naar ongeveer 6 graden in de middag. Het grijze wolkendek laat vermoedelijk geen openingen voor de zon. Daarnaast neemt de zuidwestenwind gedurende de dag gestaag toe. In de avond staat er windkracht 4, een matige wind.

In de nacht naar maandag hebben we nog steeds windkracht 4 en dat is niet bepaald rustig te noemen. Tevens wordt ‘s nachts een actief regenfront boven Zwolle verwacht. Dat is maandagochtend voorbij, er zijn opklaringen, maar een buitje is niet geheel uit te sluiten, vooral rond het middaguur. De wind is stevig, kracht 4 tot 5, vanuit het noordwesten.

Tot en met donderdag houden we een winderig en wisselvallig weertype. Er is kans op buien, maar tussendoor komt de zon ook geregeld op de proppen. De maximumtemperatuur in Zwolle is overdag ongeveer 6 graden en de kans op nachtvorst is miniem.