Het weer in het weekend: Overdag iets boven het vriespunt, ’s nachts eronder

Achter de Broeren
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – In het weekend is bewolking de onzekere factor in de weersverwachting voor Zwolle. Het is moeilijk te voorspellen of en wanneer de zon een keer door de grijze wolkenlaag heen komt. Nevel of mist is ’s morgens ook mogelijk.

Beide dagen ligt de temperatuur overdag slechts een fractie boven nul, wanneer het wolkendek hardnekkig is. Breekt de zon wat langer door, dan komen er een of twee graadjes bij. In de nachten gaat het licht vriezen, wat inhoudt een temperatuur tussen 0 en -5 graden. De laagste temperatuur wanneer het ‘s nachts opklaart. Het is koud en onder een gesloten grijs wolkendek is het weerbeeld somber. Maar er staat weinig wind. Neerslag blijft beperkt tot een verdwaald vlokje motsneeuw, dat kan vallen wanneer de bewolking even wat dikker wordt.

In de nieuwe week is de wind van het zuiden naar oostelijke richtingen gedraaid. Vriesweer staat voor de deur met zowel ‘s nachts als overdag een temperatuur onder nul. Spannend wordt het in de tweede helft van de week. Dan trekken een paar oceaanstoringen met sneeuwval over Frankrijk naar Duitsland. Wellicht buigt eentje voldoende af naar onze omgeving om het ook in Zwolle wit te maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)