Het weer in het weekend: Grijs en vooral zaterdagmiddag regen

Foto van auteur

Merwedelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend is er kans op nevel of mist in Zwolle. Er staat weinig wind en dat blijft een groot deel van de dag zo. Wat helaas ook blijft, is de bewolking. Die is onderdeel van een lagedrukgebied dat dit weekend met zijn centrum over ons land naar het zuiden trekt.

Eromheen gedraaid ligt een front waar we het hele weekend ‘plezier’ van hebben. Zaterdag nadert het eerst vanuit het westen. Er kunnen in de ochtend af en toe spatjes motregen vallen, desondanks verklaren we het weer overwegend droog. Even na het middaguur bereikt de frontale regen Zwolle. Het is nat ’s middags tot het front gepasseerd is. Dat gebeurt zaterdagavond. De passage wordt gemarkeerd door een winddraaiing van zuid naar zuidwest tot west en een toename naar kracht 3, een matige wind.

Zaterdag overdag komt het kwik niet hoger dan 4 graden. In de nacht naar zondag vallen er gaten in de bewolking. De temperatuur zakt tot net boven het vriespunt. Er kan in de avond en nacht een buitje over de stad komen.

Zondag is de bewolking dunner. Vermoedelijk prikt de zon er soms doorheen, maar verwacht geen blauwe lucht boven Zwolle. De hoofdkleur boven de stad is saai grijs en uit dat wolkendek valt af en toe motregen. De temperatuur ligt rond 3 graden. De wind is zwak uit zuid tot zuidoost. Wanneer Sint en Piet zondagavond in Zwolle de daken op gaan, staat er nog minder wind en is het de meeste tijd droog. Glad is het ook niet.

Na het weekend wordt het kouder, maar dat lijkt niet lang te duren. Op maandag is er kans op winterse neerslag, waarschijnlijk in de avond. In de nachten wordt het vrieskoud, de temperatuur komt iets onder het nulpunt. Na woensdag krabbelt het kwik weer omhoog en krijgen we een wisselvallig weertype dat niet lijkt op winter.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)