Het weer: Koud, maar de zon is terug

Burgemeester Drijbersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend vriest het licht in Zwolle. De hardnekkige grijze wolkenmassa maakt ‘s morgens plaats voor heldere en droge condities met een blauwe lucht. Dit wordt door vrijwel alle weermodellen berekend.

De zon komt eindelijk weer tevoorschijn. Goed voor de opbrengst van je zonnepanelen, ondanks dat de zon op zijn laagst aan de hemel staat in deze fase van december. De temperatuur kruipt overdag boven het vriespunt uit. Er staat weinig wind uit het zuiden tot zuidoosten, met aanvoer van minder vochtige lucht. Maandagavond koelt het onder een heldere sterrenhemel sterk af. Rond negen uur is het al ongeveer -3 graden. Dinsdagochtend vriest het matig: een temperatuur in onze regio tussen -5 en -9 graden.

Dinsdag is er veel zon na een ijskoude en mogelijk ook mistige start. Overdag blijft het kwik onder nul. In de nacht van dinsdag naar woensdag staat Zwolle weer matige vorst te wachten.

Na woensdag gaan de scherpe kantjes van de kou af. In de nachten vriest het nog licht en overdag stijgt de temperatuur tot iets boven het vriespunt. Dit door wind die uit westelijke richtingen gaat waaien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)