Het weer: De zon is terug

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg kan een laatste buitje met misschien natte sneeuw over Zwolle heen komen. Het klaart al snel flink op, waarbij de temperatuur in de buurt van het vriespunt komt. Gladheid is hier en daar mogelijk ‘s morgens.

Dinsdag zijn we eindelijk verlost van de grijze bewolking en regen. Oceaanstoringen koersen niet meer hierheen maar richting Zuid-Europa. In Zwolle is er veel blauwe lucht met zonneschijn te zien, waarbij het kwik oploopt naar 4 tot 5 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen. Vooral in de ochtend in het vrije veld drukt de wind de gevoelstemperatuur iets onder nul. Maar in de stad is het goed te doen dankzij de zon. In de avond en nacht blijft het overwegend helder. De temperatuur daalt iets onder het vriespunt.

Woensdagochtend vriest het licht. Kans op gladheid is er op plekken in Zwolle die nog niet zijn opgedroogd. Het is een zonnige en droge dag, bij een temperatuur van maximaal 4 graden. De zuidwestenwind is matig, in de avond geleidelijk toenemend. Een lagedrukgebiedje op de Noordzee komt naderbij en doet de bewolking ‘s avonds toenemen.

Daardoor vriest het in de nacht naar donderdag waarschijnlijk niet. De kans op neerslag neemt toe. Donderdag overdag kan het onder veel bewolking nat worden. Vrijdag lijkt de zon terug te keren tussen een wisselende bewolking, waaruit vermoedelijk niks omlaag komt. De temperatuur is ‘s nachts iets onder nul in Zwolle, overdag is het maximum 4 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)