Alkema bedenkt ordnerlijn met moordenaars

Foto van auteur

Zwolle – Een blauwe ordner met de beeltenis van de donderdag tot levenslang veroordeelde Josef Fritzl wordt door theatermakers Arie Koomen en Zwollenaar Willem Alkema op de markt gebracht. “Als je blij bent met gratis publiciteit dan moet je dat ook uitdragen”, zei Alkema vandaag.

De onder meer voor moord en verkrachting veroordeelde Oostenrijker verscheen deze week steevast met een blauwe ordner voor zijn gezicht in de rechtbank. “Fabrikant Esselte verklaarde blij te zijn met de publiciteit voor hun mappen. Wij hebben het product nu verbeterd om verder te exploiteren.” Als de handel een succes blijft, wil het duo ook rode mappen met de beeltenis van Pol Pot en woestijnbruine Osama-ringbanden gaan verkopen. Willem Alkema en Arie Koomen vormen vanaf 2010 een theaterduo.

Te koop

Via www.fritzlfolder.com zijn de mappen te koop.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “Alkema bedenkt ordnerlijn met moordenaars”

 1. Als er geld te verdienen valt, dan gaan sommige menesen over lijken. Ik hoop dat er niets van dit spul wordt verkocht en het theaterduo mag

 2. Bha wat een mentaliteit.Ik heb nog een ideetje voor dit komische duo.Wat dachten jullie van een gasaansteker met de beeltenis van Hitler?Bha.
  Laat ze maar eens kijken op de killingfields bij Phom Penh in Cambodja en het Tuol Sleng museum dan kunnen ze zien hoe humorrestisch het is om mappen uit te willen brengen met die massamoordenaar er op.
  Bha.

 3. Alles gaat om geld.
  Ik vind het al erg genoeg die kerel telkens te moeten aanschouwen op tv(zijn naam noem ik niet).
  En dan ook nog voor een map betalen met zijn ponum erop en op mijn bureau leggen?
  Dacht het niet hoor. Ziek idee!

 4. Alsjeblieft, negeer deze onzin. Straks zeker in het nieuws en heel Nederland weer gechoqueerd over een flauwe en humorloze grap. En dan Alkema zeker blaten over ‘iets aan de kaak stellen’ of de ‘sensatiezucht van de Nederlandse media’, ik voel hem al helemaal aankomen.

  Spring dan zelf van de Peperbus, bereik je bij Hart van Nederland zo twee miljoen kijkers.

  Ik zie trouwens dat Alkema de site zelf geregistreerd heeft, als hij zo graag gratis publiciteit wil hoop ik maar dat hij niet opgemerkt wordt door geen stijl ofzo, het telefoonnummer staat er gewoon bij.

 5. Ach ik vind het wel een goede spiegel voor de huidige consumptiemaatschappij. Zij laten hiermee zien hoe de wereld draait. We doen allemaal mee aan dit soort dingen, alleen verpakken bedrijven het vaak wat netter.

 6. Hoe verlegen om knaken moet je zijn om waar te importeren uit landen waar de arbeiders achter het product als slaven worden behandeld?

  Hoe verlegen om knaken moet je zijn om roodstanden te promoten als bank, terwijl je weet dat men daardoor in de sores kan komen?

  Hoe verlegen om knaken mooet je zijn om jezelf in een topfunctie enorme bonussen te gunnen?

  Hoe verlegen om knaken moet je zijn om ringtones aan te smeren aan jongeren?

  Hoe verlegen om knaken moet je zijn om diamanten te verhandelen die afkomstig zijn uit Afrika?

  Hoe verlegen om knaken moet je zijn om in het buitenland een oorlog te beginnen om er met de olie vandoor te gaan?

  Hoe verlegen om knaken moet je zijn om de economie weer op te willen bouwen zoals die was, terwijl die floreert op het uitbuiten van de arme meerderheid van de wereld?

  Als ik dit en vele andere voorbeelden bij elkaar optel, dan komt de Fritzl-ordner nog verdomd charmant voor de dag in vergelijking met de dagelijkse bussiness….Kritiek op de ordner vind ik dan ook ietwat hypocriet.

 7. Dat vind ik dus echt kunstenaarsgezemel. Zet een terminale patient ter sterven in een etalage en noem het ‘confrontatie met de werkelijkheid’, ik verzin het niet, het gebeurt echt. Maar moet je het daarom doen? Ja, er is heel veel hypocriet, maar dat is geen vrijbrief om zelf nare dingen te doen. En als je het dan al doet, doe het dan goed, want dit is creatieve armoede.

 8. Mag nog steeds niet over gepraat worden, Corner! Wacht tot 27 april…………Inside information, en helaas voor volgende reacties, daarmee basta!

 9. rutger, dus jij vind het kunst? Ik heb het niet over kunst gehad, dus is dit je eigen conclusie.

  Even afgezien of de orner als doel heeft om de wereld te laten zien waarmee we bezig zijn (dat denk ik namelijk niet) is dit wel iets wat het met zich mee kan brengen. Een welkome bijkomstigheid.

  Maar volgens jou is het dus zo dat je maar beter niet kunt laten zien hoe de wereld in elkaar steekt, omdat sommigen liever de ogen gesloten houden?

  Voelt het beter als je niet weet wat voor teringzooi we er eigenlijk van maken?

 10. Wat een goede stunt zeg: Esselte zegt dat ze graag deze extra reclame van die idioot willen en de cabaretiers maken het extra aantrekkelijk voor Esselte om door die moordenaar/verkrachter extra reclame te krijgen.
  Esselte is dus heel dom geweest h?… maar dat vergeten de heren/dames hierboven maar even heel makkelijk in de reacties.
  Dit is nu echt een goede stunt! Ik sta niet vaak achter acties van Alkema, maar dit keer heb ik er hartelijk om kunnen lachen!

 11. Assendorper, over het algemeen naar primaire levensbehoeften…..Ik studeer nog.

  Hoewel primair, we zien al snel een behoefte als primair, terwijl we prima zonder zouden kunnen. Draai zelf ook wel in dit systeempje mee, sluit mijn ogen echter niet voor de troep die we met dit systeempje veroorzaken.

 12. “Maar volgens jou is het dus zo dat je maar beter niet kunt laten zien hoe de wereld in elkaar steekt, omdat sommigen liever de ogen gesloten houden?”

  En nou trek jij een conclusie die niet de mijne is. Mijn punt: je kunt leven vanuit angst en woede en je overal heel boos om maken. Je kunt ook positief in het leven staan en vanuit jezelf iets proberen te veranderen. Aardig zijn tegen de mensen om je heen, duurzaam leven, geld geven aan het goede doel enz. Wil dat zeggen dat je je ogen ergens voor sluit? Absoluut niet, want als een doel gediend is met openbaarmaking dan ben ik daar voor, maar ik hoef niet alles te zien om te weten dat het er is. Ik hoef faces of death niet te zien dat mensen op gruwelijke wijze om het leven komen. Het verandert niets, in tegendeel, het kan zelfs averechts werken. Als iemand maar voldoende zwelgt in ‘de wereld is verrot’ kunnen er heel vervelende dingen gebeuren. Dus nee, niet de ogen sluiten, maar wel realistisch zijn en (proberen te) doen wat je er zelf aan kunt doen.

 13. Jahoor daar issie weer Willem gemakkelijk scoren Alkema![/u]
  Geef er nou geen aandacht aan anders gatie nog denken dattie creatief is.

 14. Vind ik niet corner, als een bedrijf Esselte blij is met publiciteit en op die manier dankbaar een graantje meepikt binnen een ontzettend lelijk probleem, dan vind ik het erg goed dat hierop gereageerd wordt.

  Dat is een beetje het probleem bij bedrijven van vandaag de dag, men begint heen te prikken door de muur van reclame en begint zich af te vragen of een bedrijf er een gedegen ethiek op nahoudt. Esselte gaf er blijk van dat dat niet zo was, Alkema maakt een karikatuur van deze blijk, hij stelt dit commercieel gedrag aan de kaak en spekt daarmee een goed doel. Dat vind ik een dikke prima.

  Het lijkt een beetje alsof veel mensen denken alsof Alkema hier zelf aan wil verdienen (je weet natuurlijk maar nooit), maar iedereen lijkt te vergeten dat Esselte werkelijk voor eigen belang blij was met de Fritzl-publiciteit. Maar alleen omdat de foto van Fritzl er nu op staat is dit smakeloos en Esselte niet? Zoals Alkema al aangaf, zij dragen de smakeloosheid van Esselte uit, die smakeloosheid komt geheel aan Esselte toe.

 15. mooi verwoord ghehe. waarschijnlijk lezen corner, m11 enzo niet het hele bericht maar gaan enkel af op een kop en willen snel reageren zonder dat ze weten waar het over gaat.

Reacties zijn gesloten.