Het weer: Bewolkt en nat

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag trekt een frontensysteem over Zwolle. Deel 1 brengt regen in de ochtend, deel 2 in de middag. Beide delen bevatten een dik grijs wolkenpakket, waar de zon waarschijnlijk niet doorheen komt. De meeste regen valt in de middag uit deel 2.

Een natte en bewolkte dag is het resultaat. Er staat een matige zuidwestenwind, die in de middag geleidelijk zwakker wordt. ’s Avonds en ’s nachts kan bij weinig wind in de vochtige lucht mist ontstaan. De temperatuur in Zwolle is zowel overdag als ‘s avonds 8 tot 10 graden. Dat is boven het gemiddelde voor deze fase van december, in het bijzonder wat de nachten betreft, die een stuk kouder kunnen zijn in deze tijd van het jaar.

Woensdagochtend moeten Zwolle en omgeving rekening houden met mist. Deze verdwijnt vlot doordat de wind weer opsteekt uit het zuidwesten. Met een beetje geluk breekt ‘s ochtends de zon even door, maar het wachten is woensdag op het volgende front met regen. Volgens de huidige timing trekt dat pas na het middaguur over Zwolle. Tot die tijd is het droog.

In de nacht naar donderdag koerst een nieuw regengebied af op Zwolle. Ook overdag houden we het niet droog, het is een en al wisselvalligheid bij een temperatuur overdag in de buurt van 10 graden. Met dit wisselvallige en milde weer wandelen we ook naar het kerstweekend.