Het weekendweer: Bewolkte en natte dagen voor Kerst

|   Laatste wijziging

Cameliablad
Foto: Hans Smit

Zaterdagochtend rond 6 uur begint het flink te waaien in Zwolle, na een nacht met steeds minder wind. De temperatuur stijgt in korte tijd van ongeveer 6 naar een maximum uiteindelijk van 10 graden. Regenen doet het ’s morgens vroeg ook.

Een warmtefront trekt traag over de stad en blijft boven het noordoosten van het land treuzelen. Zwolle ligt zaterdag net aan de zogeheten warme zijde van het front. Daar is behalve zachte lucht en wind een hele massa druipnatte bewolking aanwezig. De zon komt er niet door en er valt regen uit. Misschien schuift het front in de middag ver genoeg op dat Zwolle even onder de neerslagzone uit komt.

De westenwind is matig tot krachtig, kracht 4 tot 5. In de vroege ochtend bij het front de meeste wind met kans op zware windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur. Daarbij kan het even flink plenzen.

In de nacht naar zondag trekt een sneller warmtefront over met meer zachte lucht. Het kwik klimt zondag naar een zeer zachte 12 graden. Natuurlijk komt veel bewolking en regen mee. De zon heeft het nakijken. In de middag kan een stevige bui vallen. De wind uit zuidwest tot west blijft doorstaan met kracht 4 tot 5. ’s Avonds de meeste wind.

Op maandag, Eerste Kerstdag, is het ongeveer 11 graden. Iets minder zachte lucht is niet ver weg. In de ochtend houden we het vermoedelijk droog. ’s Middags volgt regen en daalt de temperatuur. Op Tweede Kerstdag heeft Zwolle goede kans op een groot deel van de dag droog weer. Zelfs met brede opklaringen, volgens de huidige berekeningen. De temperatuur overdag is iets onder de 10 graden.

Foto 1
Cameliablad - Foto: Hans Smit
Cameliablad
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)