Bonus voor aanbrengen nieuwe zorgcollega geschonken aan Make-A-Wish

Overhandiging cheque door Bo en Anja aan Make-A-Wish
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De Zwolse Anja van Berkum heeft afgelopen week samen met haar kleindochter Bo een cheque overhandigd aan Make-A-Wish Nederland. Dit had een bijzondere reden.

Anja van Berkum werkt voor InteraktContour. Deze organisatie biedt zorg en ondersteuning aan mensen met hersenletsel. Door de krapte op de arbeidsmarkt werkt InteraktContour met een aanbrengbonus, het zogeheten Make-A-Match project. Wanneer een medewerker een nieuwe collega aanbrengt, wordt dat beloond met een mooi geldbedrag. In plaats van dit geld zelf te houden, besloot Anja om het bedrag te doneren. De keuze voor Make-A-Wish was snel gemaakt. Haar werkgever ondersteunde dit initiatief meteen.

Anja: “Het voelde voor mij niet correct om dit bedrag zelf te houden, dus ik wist gelijk dat ik iets speciaals met deze bonus wilde doen. Mijn kleindochter Bo heeft een half jaar geleden een geweldige dag gehad van Make-A-Wish Nederland, waarop haar allerliefste wens werd vervuld. Bo heeft een heftige tijd achter de rug en mocht op deze dag onder meer een hockeyclinic van een bekende hockeyster volgen, samen met haar vriendinnen. Een dag om nooit meer te vergeten!”

“Ik zie met eigen ogen welk positief effect deze dag op Bo en haar ziekteproces heeft gehad,” zegt Anja. “Dit vergeet ze haar hele leven niet meer. Bo kijkt met zoveel plezier op de dag terug, en krijgt keer op keer weer nieuwe energie en kracht om vooruit te kijken, om te geloven in wat komen gaat. Deze dag heeft haar en haar hele gezin een waardevolle herinnering gegeven. Dat gun ik ieder ander kind met een levensbedreigende ziekte.”

Wie Make-A-Wish Nederland ook wil helpen om zieke kinderen een beetje magie te bezorgen, kan gaan naar www.makeawishcometrue.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)