Anja uit Zwolle loopt barre tocht over elf stranden voor de Hartstichting

Anja tijdens haar barre tocht langs de kust.
Foto: Anja Schuurman

Anja Schuurman (30) uit Zwolle is zaterdag begonnen aan een flinke uitdaging. De Zwolse besloot na het plotselinge overlijden van haar vader om mee te doen aan de 11strandentocht en zo geld in te zamelen voor de Hartstichting.

Om 7.15 uur ’s ochtends ging de Zwolse van start op het strand in het Zuid-Hollandse Ter Heijde. Door het mulle zand wandelde ze langs de kust naar Zandvoort. Een barre tocht van 50 kilometer met een stevige zuidenwind, buien en een gevoelstemperatuur van ongeveer 6 graden Celsius.

De zware omstandigheden schrikken haar niet af, ze doet het allemaal voor haar vader die afgelopen zomer plotseling overleed. “Mijn broer zou met hem gaan eten, maar toen hij hem op kwam halen, vond hij hem op de grond,” vertelt ze aangeslagen. “Achteraf hoorden we dat hij is overleden aan een hartstilstand. Hij bleek in de week ervoor ook een hartstilstand te hebben gehad. Daarom loop ik mee en ga ik geld ophalen voor de Hartstichting, in de hoop dat ze dit soort dingen eerder kunnen opsporen.” 

Een mooi doel waar Anja, door haar verhaal op sociale media en met vrienden te delen, bijna 2.000 euro voor ophaalde. “Ik heb veel donaties gehad van vrienden van mijn vader,” vertelt Anja na afloop van de 50 kilometer lange tocht. “Het was dan ook een emotionele wandeling, maar tegelijkertijd was het een topwandeling. Ik heb ervan genoten!”

Voor Anja van start ging, kreeg ze een goede warming-up van oud-schaatskampioen Barbara de Loor. De Loor is ambassadeur van de Hartstichting en uit ervaring weet ze hoe belangrijk bewegen voor het hart is. In 2004 werd ze geopereerd aan een hartritmestoornis.

Na het herstel werkte ze zich naar de top en pakte ze de wereldtitel. “Beweging geeft je energie, sociale contacten en een reden om de dag te beginnen,” zegt De Loor. “Dat kan voor sommigen een wereld van verschil maken.”

De ruim 2.100 deelnemers aan de 11strandentocht hebben gisteren meer dan 185.000 euro opgehaald voor de Hartstichting. Wie ook wil doneren kan terecht op de website van de Hartstichting.

Foto's 2
Anja tijdens haar barre tocht langs de kust. - Foto: Anja Schuurman
Anja tijdens haar barre tocht langs de kust.
Foto: Anja Schuurman
Na 50 kilometer wandelen komt Anja over de eindstreep in Zandvoort. - Foto: Anja Schuurman
Na 50 kilometer wandelen komt Anja over de eindstreep in Zandvoort.
Foto: Anja Schuurman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)