Het weer: Regenfront op komst

Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend is een gebied met lichte regen weggetrokken. Wie vroeg op pad gaat in Zwolle krijgt misschien nog enkele laatste druppeltjes mee. Er staat nauwelijks wind, zodat ‘s morgens in de vochtige lucht nevel of mist kan ontstaan.

Rond de middag moet de mist het veld hebben geruimd. Intussen is een actief front met regen bezig met een opmars vanuit het zuidwesten. Vanaf de tweede helft van de middag neemt de kans op neerslag toe. In de avond loop je in Zwolle grote kans op een nat pak. Het front produceert flink wat regen volgens de meeste berekeningen. Overdag hangt het kwik rond 8 graden in de Zwolse thermometers. Achter de regen stroomt zachtere lucht uit over onze omgeving.

In de avond en nacht naar zaterdag stijgt de temperatuur naar ongeveer 10 graden. De zuidwestenwind neemt dan flink toe, naar een dikke kracht 4.

Zaterdagochtend is het front met de regen voorbij. De zuidwestenwind is afgenomen naar kracht 3. Deze eerste dag van het kerstweekend blijft het droog. De zon laat zich zien tussen de wolken bij een temperatuur rond 10 graden, dit is de beste dag van het weekend.

Eerste kerstdag stoomt een lagedrukgebiedje vanuit het zuidwesten recht op ons af. De verwachte aankomsttijd is ergens aan het begin van de middag. Openingen voor de zon zijn schaars. Het gaat flink regenen en dat blijft het doen tot in de avond. Jawel, het wordt een natte Kerst.

Op tweede kerstdag draait de wind aan de grond naar het westen. Vanuit het noordwesten komt een koufront naar Zwolle, met daarachter tijdelijk minder zachte lucht. Buitjes zijn te verwachten bij een temperatuur overdag van maximaal 9 graden. In de avond daalt het kwik naar een graad of 3 boven het vriespunt.

Vanaf dinsdag komen we weer terecht onder een milde westelijke tot zuidwestelijke oceaan-aanvoer. De temperatuur gaat omhoog richting 9 à 10 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)