Zwolse filmmaker Fokke Baarssen praat over Elevated horror

Foto van auteur

Zwolse filmmaker Fokke Baarssen

Zwolle – De Fraterhuis Talk op woensdagavond 4 januari gaat over Elevated horror: monsters als metafoor voor je eigen persoonlijke demonen. De Zwolse filmregisseur Fokke Baarssen is te gast en zal spreken over zijn onderzoek naar dit moderne horrorgenre.

Fokke Baarssen gaat volgend jaar een nieuwe korte speelfilm maken en waagt zich aan een voor hem nieuw genre: de horrorfilm. Zijn eigen ervaringen met rouwverwerking verweeft hij in het script voor zijn elevated horrorfilm. Elevated horror gebruikt de beeldtaal van het horrorgenre om diepere thema’s als verlies, rouw en trauma aan te kaarten, zodat een film meer wordt dan een oppervlakkige griezelfilm.

Aan de hand van voorbeelden uit de moderne filmgeschiedenis, zoals Men (2022), The Night House (2020), Hereditary (2018) en The Babadook (2014) neemt Baarssen de toehoorder mee in zijn onderzoek naar dit moderne genre.

Filmtheater Fraterhuis presenteert sinds oktober 2022 de Fraterhuis Talks. Korte lezingen over maatschappelijke thema’s in de cinema en beeldcultuur door wisselende gastsprekers. De Fraterhuis Talks worden iedere eerste woensdagavond van de maand gehouden van 20.00 tot 21.15 uur in het Fraterhuis. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten. De entree van 5 euro is inclusief een kaartje voor een filmvoorstelling naar keuze in het Fraterhuis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)