Sneller fiets stallen op station Zwolle

Foto van auteur

Foto: Nederlandse Spoorwegen

Zwolle – Treinreizigers die op de fiets naar station Zwolle gaan, kunnen sinds kort gebruikmaken van een nieuwe in- en uitcheckzone in de fietsenstalling onder het Stationsplein.

De nieuwe zone moet ervoor zorgen dat reizigers makkelijker en sneller hun fiets kunnen wegzetten en ophalen. Er wordt een zogenoemde fietstag gebruikt waarmee je meteen kan doorlopen. De in- en uitcheckzone herkent automatisch de fietstag, die is gekoppeld aan de OV-chipkaart. Reizigers met een abonnement of zij die stallen op rekening krijgen gratis een fietstag.

Deze tag wordt door de servicemedewerkers in de stalling op het voorframe van de fiets bevestigd. Reizigers kunnen ook via een scherm bij de in- en uitcheckzone met hun OV-chipkaart inchecken.

De Zwolse fietsenstalling biedt in totaal plek aan zo’n 5500 fietsen. Je kunt op digitale borden zien waar nog een vrij plekje voor je fiets te vinden is. Stallen is de eerste 24 uur gratis. De stalling in Zwolle wordt permanent bewaakt en is open van een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

Dick Woudenberg, Product Owner bij NS Stations: “Deze nieuwe innovatie draagt bij aan drempelloos reizen. NS wil het parkeren van fietsen graag zo eenvoudig mogelijk maken, zodat reizigers snel door kunnen. Vandaag de dag komt veertig procent van de treinreizigers met de fiets naar het station om de trein te nemen. Daarmee is de fiets het populairste vervoermiddel om het eerste stuk van de reis af te leggen.”