OV-fiets huren op station Zwolle zonder sleutel

Foto van auteur

OV-fietsen op station Zwolle

Zwolle – Reizigers op het station Zwolle kunnen voortaan een OV-fiets huren waarvoor ze geen sleutel meer nodig hebben. Het elektronische slot is te openen met de OV-chipkaart. Het gaat in Zwolle om vierhonderd OV-fietsen.

Het elektronische slot opent door een OV-chipkaart tegen het slot te houden. Als er een OV-fietsabonnement op de OV-chipkaart staat, springt het slot vanzelf open. De fiets op slot zetten doe je door de knop op het slot in te drukken en het ringslot te sluiten. Bij het terugbrengen van de OV-fiets wordt de huur automatisch beëindigd na het sluiten van het slot.

De NS meldt dat er elk jaar zo’n tweeduizend OV-fietssleutels verdwijnen. “Dat komt onder andere doordat reizigers uit gewoonte per ongeluk de sleutels in hun stak steken en mee naar huis nemen. De sloten moeten dan worden opengeknipt. Zonde van de sloten, de kosten om de fiets van een nieuw slot te voorzien en bovenal vervelend voor reizigers want de OV-fiets is dan niet beschikbaar,” aldus de NS.

Met de OV-fiets wil NS het reizen met de trein zo aantrekkelijk mogelijk maken. NS biedt op dit moment bijna 22.000 fietsen aan op bijna driehonderd huurlocaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)