Het weer: Kans op buitjes, geleidelijk minder wind

Vlist
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend staat er in Zwolle nog steeds een forse wind uit het zuidwesten. Uit die richting is er ook aanvoer van buitjes. Zware jongens zijn het niet, nat word je er wel van. De enige remedie is een buien-app in de gaten houden.

De wind is ‘s morgens een volle kracht 4, in het buitengebied soms kracht 5. In de middag bindt de wind geleidelijk wat in. Een effect van de stevige bries is dat de wolken af en toe open worden getrokken, zodat de zon tevoorschijn kan flitsen. De temperatuur ligt rond het middaguur in de buurt van 10 graden. In de uren daarna gaat het een tijdje bergafwaarts. Vrijdagochtend vroeg zijn we rond 5 graden aangeland. Het is een tijdelijke dip. Vrijdag gaat het kwik weer omhoog om ’s avonds in de buurt van 11 graden uit te komen.

Vrijdag is een verse regenstoring op weg naar onze omgeving. In de ochtend en een deel van de middag is het nog droog in Zwolle. Daarna gaat het regenen. In de loop van de avond wordt het droog.

Op oudjaarsdag trekken verschillende oceaanstoringen over onze omgeving. Het gaat allemaal in een rap tempo en er zijn droge intermezzo’s. Met een beetje geluk is het precies tijdens de jaarwisseling even droog, maar zeker is dit allerminst. Het waait waarschijnlijk stevig vanuit het zuidwesten. Tijdens oud en nieuw lijkt een bijna lenteachtige temperatuur van 13 à 14 graden er toch echt in te zitten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)