Het weer: Flink wat regen in de ochtend

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag trekken twee regenzones over Zwolle. De actiefste in de ochtend met flink wat regen, een volgende minder actieve in het begin van de avond. De regen valt uit bewolking die vooral in de eerste helft van de dag dik is.

Misschien dat ’s middags een glimp van de zon te zien is tussen de overtrekkende wolken. De wind komt tijdelijk uit het westen en is matig, kracht 3. ‘s Avonds wordt het droog en verschijnen er enkele opklaringen. De temperatuur overdag is 9 à 10 graden. In de avond tijdens de opklaringen gaat het kwik omlaag, richting 5 graden in de nacht naar dinsdag, misschien nog iets frisser.

We zitten nog steeds onder een lopende band van storingen vanaf de oceaan, met af en toe een rustpauze ertussen. Dinsdag hebben we zo’n pauze met een luchtdrukstijging. Deze is van korte duur en een spectaculaire weersverbetering zit er niet in. Wolken houden waarschijnlijk de overhand. Maar tot de avond is het droog bij een temperatuur van ongeveer 8 graden. Dinsdagmorgen staat er niet al te veel wind. In de loop van de dag trekt hij aan vanuit het zuidwesten. ’s Avonds neemt de kans op regen toe.

Woensdag belooft herfstachtig te worden met vooral in de ochtend veel bewolking, regen en een stevige zuidwestenwind. Dit alles dankzij een lagedrukgebied dat van Schotland naar Noorwegen trekt. Ook vrijdag verschijnt bij Schotland een lagedrukgebied. Dit zou wel eens richting Denemarken willen, met toevoer van regen bij ons. En mogelijk opnieuw een forse wind.