Het weer: Overdag opklaringen, ’s avonds kans op felle buien

Foto van auteur

Sweerssenkamp
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het weer sterk wisselvallig. Nadat in de nanacht en vroege ochtend een regenzone Zwolle is gepasseerd, krijgen we mooie opklaringen voorgeschoteld. Daardoor verloopt de ochtendspits waarschijnlijk droog.

De zon is woensdag van de partij boven Zwolle, maar wolken waar vaart in zit zijn er ook plenty. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is matig, kracht 3 tot 4. De temperatuur was ‘s nachts met ongeveer 11 graden het hoogst, overdag zakken we iets: een graad of 9. Dat is drie graden boven het gemiddelde. In de avond slaat de wisselvalligheid toe met een actieve buienlijn vanuit het westen plus een uitschietende wind. Felle buien kunnen er tussen zitten, mogelijk met hagel, windstoten en onweer.

In de nacht naar donderdag neemt de buiigheid af evenals de wind. Dit is van korte duur want donderdag in de voege ochtend trekt opnieuw een actieve oceaanstoring over de stad. Dikke bewolking ‘s morgens vroeg, een sterke wind, kracht 5 uit het zuidwesten, en een bak regen die midden in de ochtendspits valt. Na een adempauze met misschien wat zon in de loop van de ochtend en in de middag, is er ’s avonds kans op een bui. De temperatuur overdag is 11 graden.

Vrijdag en in het weekend ligt Zwolle nog immer onder een lopende band van oceaanstoringen. Het is winderig en geregeld nat. Een temperatuur van ongeveer 8 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)