Het weer: Koude start, tot de avond overwegend droog

Zeven Alleetjes
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is het aan de koude kant in Zwolle. ‘s Nachts is de temperatuur gedaald tot ongeveer 3 graden, een heel stuk frisser dan voorgaande ochtenden. Over de stad trekt bewolking met tussenruimte voor enkele zonnestralen.

Een groot deel van de dag is het droog, wat verdwaald licht gedruppel daargelaten. Serieuze regen is intussen onderweg naar onze omgeving. In het begin van de avond wordt het nat en in de nacht naar woensdag kleddernat. Het kwik stijgt dinsdag overdag naar 7 tot 8 graden. Daarbij wordt de zuiden– tot zuidwestenwind geleidelijk sterker. In de avond is hij toegenomen tot matig, kracht 3 tot 4. Regen en wind worden veroorzaakt door oceaanstoringen waarvan eentje dinsdagavond, en de volgende woensdagochtend boven Zwolle aankomt.

In de nacht naar woensdag regent het, het hardst in de tweede helft van de nacht volgens de huidige timing. Ook woensdagochtend vroeg regent het nog flink door. De neerslag gaat gepaard met een sterke zuidwestenwind, kracht 4, in het buitengebied kracht 5. Achter de storing komt zachte lucht hierheen, zodat de temperatuur weer gemakkelijk in de dubbele cijfers komt.

Woensdag is de maximumtemperatuur in Zwolle circa 12 graden, wat aanzienlijk zachter is dan normaal voor begin januari. In de middag breekt de bewolking en neemt de kans op regen af. De wind luwt pas in de avond merkbaar.

Tot en met het weekend blijft het wisselvallig en zacht voor de tijd van het jaar, vrijdagochtend vermoedelijk met een stevige bries uit het zuidwesten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)