Het weer: Minder koud en tot de avond overwegend droog

Foto van auteur

Ministerlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het minder koud dan dinsdag. Vanuit het zuidwesten stroomt zachtere lucht hierheen. Na een nacht zonder vorst klimt het kwik in de Zwolse thermometers ’s middags richting 14 graden. Maar met de zonneschijn valt het nogal tegen.

Een uitgestrekt wolkenpakket sukkelt over de stad. Er zou een enkel druppeltje motregen uit kunnen vallen, maar we gaan uit van droog weer tot de avond. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. In het begin van de avond trekt een front met wat regen over de stad. Ook achter het front kan in de avond nog lichte regen vallen. In de nacht naar donderdag passeert een volgend front met mogelijk een bui. Donderdag overdag kan Zwolle vooral in de ochtend buien over zich heen krijgen.

Donderdagmiddag knapt het weer op. De wind trekt dan aan naar matig, kracht 4, uit het westen. Onder zon en stapelwolken is de temperatuur ‘s middags 13 tot 14 graden.

Vrijdag krijgen we vanaf de oceaan een lagedrukgebiedje op bezoek. Zaterdag blijft het boven ons rondtollen. Dit gedrag staat garant voor bewolking en regen. De meeste wind blaast waarschijnlijk over zuidelijke delen van het land. In Zwolle is de wind veranderlijk van richting en matig van kracht. Zondag belooft een droge dag te worden met kans op veel zon, volgens de huidige inzichten. Een temperatuur in de buurt van 10 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)