IJsbeelden Festival Zwolle meldt recordaantal bezoekers

Foto van auteur

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle meldt dat ze een recordaantal bezoekers hebben getrokken. De hele kerstvakantie is het winterevenement uitverkocht.

“Nog nooit is de start van het IJsbeelden Festival zo goed geweest als dit jaar. Bezoekers komen uit heel Nederland naar Zwolle om de ijsbeelden te aanschouwen. Wat opvalt dit jaar is dat het aantal buitenlandse bezoekers spectaculair is gestegen,” aldus organisator Eric Broekaart. Hij zegt dat dit te danken is aan een marketing-campagne in Duitsland.

De meeste bezoekers van het IJsbeelden Festival gaan ook de binnenstad van Zwolle in. De gratis bus, de uitgezette looproute en de korte afstand tussen de IJsselhallen en het centrum bevorderen een bezoek aan de stad nog meer.

Broekaart is tevreden over het gebruik van tijdsloten. “Op uitzonderingen na voldoen de tijdsloten goed. Al betekent dat niet dat we altijd kunnen regelen dat mensen exact in hun tijdslot naar binnen kunnen. Een en ander is afhankelijk van de snelheid van de bezoekers, van het aantal rolstoelgebruikers, het aantal fotograferende bezoekers en het weer.”

Het thema What a Wonderful World is een succes bij de bezoekers. De ijs- en sneeuwbeelden van wel zes meter hoog oogsten veel waardering.

Het IJsbeelden Festival is uniek in Nederland en staat nog tot 5 maart in Zwolle. Het is onbekend of het evenement ook volgend winterseizoen weer in Zwolle georganiseerd gaat worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)