Het weer: Minder wind en overdag meest droog

|   Laatste wijziging

Park de Wezenlanden
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is de westenwind aan het afzwakken. Windkracht 3 waait door Zwolle, in de loop van de dag verder afnemend naar kracht 2, een zwakke wind. Tot de avond is het overwegend droog. Die paar druppeltjes die toch uit het wolkendek vallen rekenen we gewoon niet mee.

Wolken zijn er in overvloed. Het lijkt erop dat de kansen voor de zon uiterst beperkt zijn. Zwolle heeft donderdag een adempauze tussen de oceaanstoringen in. In de avond trekt een niet zo sterk geval met dikkere bewolking en een beetje regen van het zuidwesten uit over de stad. De temperatuur doet overdag niet veel, 9 à 10 graden is het en blijft het. Dat is zachter dan normaal voor begin januari, wanneer 6 graden de gemiddelde maximumtemperatuur is.

In de vroege ochtend van vrijdag bereikt een front Zwolle. Dat betekent meer regen en tijdelijk ook meer wind uit het zuidwesten. Het trekt allemaal vlot over. Als alles volgens plan verloopt, wordt het ‘s middags droog en breekt als bonus tevens de zon overtuigend door. De wind neemt dan flink af. Een temperatuur rond 10 graden.

Ook zaterdag zien we de zon. Nachtelijke regen verdwijnt ‘s morgens, het blijft tot in de avond overwegend droog. Ook zondag lijkt Zwolle het lang droog te houden. Een actieve storing met regen bereikt ons vermoedelijk pas in de tweede helft van de middag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)