Het weer: Overdag droog

Brug over de Aa in de Maaslaan, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Dinsdag is het overdag droog in Zwolle. Van de zon valt weinig te verwachten, ze zit klem achter het grijze wolkendek. Misschien dat een doorbraak in de ochtend toch even lukt. ’s Middags wordt de bewolking dikker en in de avond en nacht naar woensdag is er kans op een beetje regen.

De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. De temperatuur stijgt van 5 graden ’s morgens naar ongeveer 11 in de middag. Dat is zacht voor de wintermaand februari.

Woensdagochtend schuift dikke bewolking binnen. Een actieve oceaanstoring nadert vanuit het zuidwesten. De regen ervan bereikt Zwolle pas in de loop van de middag. Voor die tijd kun je nog profiteren van weliswaar bewolkt maar droog weer. Woensdagavond is het kletsnat in de stad. De temperatuur overdag is ongeveer 10 graden.

Donderdag staat een grotere bak regen op het programma. Het meeste valt in de middag en avond. De zuidwestenwind wakkert dan stevig aan, windkracht 5 tot 6 wordt het volgens de weermodellen. Wind en neerslag worden veroorzaakt door een lagedrukgebiedje, dat met de kern over de Noordzee trekt. Zachte lucht komt mee: het is in de regen circa 12 graden.

Vrijdag heeft het lagedrukgebiedje Noorwegen bereikt. Het klaart bij ons op, wel zijn buien mogelijk. Toch oogt het weer in Zwolle door de terugkeer van de zon een stuk beter.

Foto 1
Brug over de Aa in de Maaslaan, voorjaar 2023. - Foto: Hans Smit
Brug over de Aa in de Maaslaan, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)