Het weer: Veel wind en wolken, vooral ’s middags buien

Eerste Weidjesstraat
Foto: Peter Denekamp

Dinsdagochtend is het zwaar bewolkt in Zwolle maar nog zeer zacht. De dag begint met maar liefst 19 graden op de thermometer. Een storing passeert, die ’s morgens al wat gedruppel kan opleveren, de meeste regen wordt ’s middags in onze omgeving verwacht.

De regen valt uit buien, die ook in de avond nog even door kunnen gaan. Er verschijnen dan tevens opklaringen tussen de buienwolken. De storing neemt koelere lucht mee, de temperatuur daalt dinsdag overdag gestaag. In het begin van de avond is het ongeveer 15 graden.

De wind is de hele dag stevig, de eerste blaadjes worden van de takken geblazen. Dinsdagochtend staat er aanvankelijk een bries uit het zuidwesten, toenemend naar kracht 4, daarna uit het westen tot noordwesten. In de avond neemt de wind flink af en de buien verdwijnen ook.

Onder brede opklaringen koelt het in de nacht naar woensdag af tot ongeveer 12 graden. Woensdag overdag komt de temperatuur niet veel hoger dan ongeveer 18 graden. Is dit dan het begin van de herfst? Nee, want al dagenlang zit in de verwachting voor komend weekend opwarming verankerd: tot ruim boven de 20 graden.

Voor het zover is, hebben we woensdag een overwegend droge dag te pakken met veel zonneschijn. Donderdag en vrijdag is er veel sluierbewolking maar ook dan is de kans op regen klein in Zwolle.

Foto 1
Eerste Weidjesstraat - Foto: Peter Denekamp
Eerste Weidjesstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)