Fietsersbond repareert gratis fietsverlichting

Foto van auteur

Vanaf 11 januari wekelijks gratis reparatie fietsverlichting in centrum Zwolle. Elke donderdag tussen 14.00 tot 17.30 uur staan deskundige reparateurs klaar op het Gasthuisplein tegenover de bioscoop om fietsverlichting te repareren. Gratis! Slechts materialen dienen aangeschaft te worden, indien nodig.

Elke weggebruiker kent het. Plotseling duikt uit het donker een snelle maar donkere gestalte op. Een felle trap op de rem, een aanrijding ternauwernood voorkomen! In de ergernis top-tien staat fietsen zonder licht hoog genoteerd op plaats drie. Fietsen zonder licht eist in ons land 20 doden en 400 zwaargewonden per jaar. Reden voor de politie om actief te controleren en beboeten. Voldoende redenen ook voor de Fietsersbond en Nowak Wereldfietsen om de handen ineen te slaan voor de realisatie van een uniek project Zwolle Fietst Verlicht.

Vanaf donderdag 11 januari tot en met 22 maart kunt U elke donderdagmiddag gratis uw fietsverlichting laten repareren bij de stand tegenover de bioscoop. De organisatie ligt bij de Fietsersbond, het reparatiewerk doen monteurs van de fietsenzaak Nowak . Uw fiets is dus in vertrouwde handen. De Fietsersbond voerde al eerder een eenmalige actie op 26 oktober 2006. Daarbij lieten op één dag meer dan 200 fietsers gratis hun fietsverlichting repareren bij de stand. Alle onderzoek en arbeid zijn kosteloos. Wanneer voor een reparatie materiaal nodig is (nieuwe dynamo of koplamp bijvoorbeeld) is dat ter plekke voor de winkelprijs te koop. De Fietsersbond en haar compagnon heten u van harte welkom op de stand. Voor meer informatie, raadpleeg www.fietsersbond.nl/zwolle of bel de contactpersoon van de Fietsersbond, Jelle ter Burg 038-4651391<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Fietsersbond repareert gratis fietsverlichting”

 1. Met dank aan Nowak, die elf weken lang zijn personeel beschikbaar stelt om een middag te sleutelen voor nop. Profiteer er maar van. Misschien gaat deze actie volgend jaar d ehele wintertijd-periode door!

 2. Nee,

  Scholten heeft wel meegedaan met de eenmalige actie van 26 oktober. Het idee komt van Nowak, en Scholten is gevraagd of ze mee wilden doen, maar hebben dus gekozen om de doorgaande actie aan Nowak te laten. Ik verwacht wel dat ze volgend jaar bij de start weer aanwezig willen zijn, om dan misschien de doorgaande actie (want daar ziet het naar uit als deze actie lekker gaat lopen) weer aan Nowak over te laten.

  We zullen zien.
  Voorlopig zou ik dus zeggen: zorg dat de actie massaal bezocht wordt, zeg het door, dan hebben we goede reden om volgend jaar weer door te gaan.

  Groet van Quest106

 3. In aanvulling op mijn vorige bericht: Wat Scholten wel te bieden heeft, samen met Nowak, en overigens ook Jaap Bos en Peter Kamp, is een korting op zaken die je aanschaft in deze winkels. Althans: als je lid bent van de Fietsersbond, en je jouw lidmaatschapspasje kunt laten zien. Dat scheelt dan 10% op de meeste aankopen, soms geldt een percentage van 5%.
  Hiermee kun je jouw lidmaatschap al redelijk vlot terugverdienen als je met enige regelmaat gebruik maakt van een fietsenmaker.
  http://www.fietsersbond.nl/urlsearchresults.asp?itemnumber=1

  Groet van Quest106 -die vanwege zijn fietskeuze maar weinig bij gewone fietsenmakers komt, maar wel 10.000 km/jaar fietst- den Boer

 4. Nou even gekeken bij die kortingen van fietsenzaken.

  Bij Peter Kamp Aa landen 10 % korting op fietsen..

  Bij Peter Kamp Zwolle Zuid 15 a 25 % korting op fietsen.

  Je kunt dus beter naar Zwolle Zuid gaan 🙂 🙂

  Maar verder goede actie, vanavond weer heel wat fietsers zonder licht tegengekomen.

Reacties zijn gesloten.