Het weer: Veel zon, ’s avonds kans op winterse neerslag

Foto van auteur

Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het lang zonnig en droog in Zwolle. De dag begint met lichte vorst, autoruiten krabben zit er ‘s morgens dik in. Op sommige plekken kan het glad zijn door bevriezing. De zon komt om vijf over half negen op en schijnt tot in de middag op de stad.

Een lagedrukgebiedje nadert vanuit het noordwesten over de Noordzee. Dat zie je aan witte sluierwolken die in de blauwe lucht verschijnen. Dikke wolken – waar winterse neerslag uit komt – kan Zwolle aan het eind van de middag of begin van de avond tegemoetzien. Sneeuw- en hagelbuien zijn mogelijk. Er is kans dat er voldoende blijft liggen dat het glad wordt. De temperatuur daalt in de neerslag richting het vriespunt. De wind is matig, kracht 3 uit het zuidwesten, in de middag en avond toenemend naar kracht 4.

Woensdagavond is winterse neerslag nog lang mogelijk. In de nacht naar donderdag gaat het vermoedelijk over in regen, maar houd nog rekening met (natte) sneeuw. De temperatuur blijft iets boven nul. Donderdag overdag schuift wisselende bewolking over Zwolle. De zon heeft in de tweede helft van de dag de beste kansen. Donderdagavond gaat het licht vriezen.

Vrijdag zakt over zee vanuit het noorden een nieuw lagedrukgebiedje af. Mogelijk neemt dat winterse neerslag mee. Dit hangt mede af van de precieze koers. In het volgende weerbericht op Weblog Zwolle bekijken we dat opnieuw.