Het weer: Kleine kans op een winterse bui

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend kan het in Zwolle plaatselijk glad zijn. Er zijn ‘s nachts buitjes geweest en in vroege opklaringen kan de nattigheid bevriezen. Mogelijk valt het allemaal reuze mee, omdat er nog zo veel bewolking hangt dat de temperatuur helemaal niet onder nul komt.

We verwachten dat opklaringen vroeg of laat boven de stad aankomen. In elk geval zien we een wisselende bewolking waar een enkel (winters) buitje tussen kan zitten. De kans is in onze omgeving niet groot. De zon verschijnt tussen de wolken boven de stad. Er is wind uit het zuidwesten tot westen, matig van kracht, in de avond afnemend naar zwak. De temperatuur klimt overdag naar 5 tot 6 graden. In de avond neemt de kans op een winterse bui weer wat toe – dan hebben we het over (natte) sneeuw en hagel.

Een lagedrukgebiedje trekt donderdag noord van de Waddeneilanden naar Denemarken. Een volgend exemplaar koerst vrijdag over de Noordzee op ons af. De neerslag ervan komt boven Zwolle terecht. Deze kan vallen in de vorm van natte sneeuw, hagel of regen. De bewolking heeft vrijdag waarschijnlijk de overhand want het lagedrukgebiedje komt hier recht over.

Het weekend en de dagen erna beloven droog te verlopen in Zwolle. De wind is zwak tot matig, de temperatuur overdag is enkele graden boven nul en ‘s nachts er iets onder. De zon is dagelijks van de partij. “Licht winters” noemen weerlui dat.