Het weer: Bewolkt en droog

Foto van auteur

Vos van Heusdenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg ligt de temperatuur in Zwolle dichtbij het nulpunt. Het vriest waarschijnlijk niet dankzij een wolkendek dat ‘s nachts boven de stad hing. Overdag blijven we met veel bewolking zitten.

De wind is zwak en komt uit het oosten, met aanvoer van wat minder vochtige lucht. De wolkenlaag wordt dunner en de zon breekt hopelijk toch even door. Regen valt er dinsdag niet. In de avond en nacht naar woensdag is de kans op opklaringen groter. Een temperatuur die onder het vriespunt wegzakt kun je dan verwachten. Tijdens de opklaringen kan tevens mist ontstaan. Woensdagochtend begint mogelijk met slecht zicht in Zwolle en omgeving.

Woensdagochtend verdwijnt eventuele mist. De bewolking is vermoedelijk hardnekkig, maar er valt tot de avond geen regen uit. Het blijft overdag wellicht een beetje vriezen. In de avond nadert vanuit het noordwesten een zwak front met dikke bewolking waar regen uit valt. Misschien ook een vlok natte sneeuw. De temperatuur stijgt in de neerslag.

Donderdagochtend is het front voorbij. Aan de achterkant breiden vanuit het noorden heldere condities zich uit over Zwolle en omgeving. Blauwe lucht met stapelwolken lijkt het weerbeeld te worden, bij een matige wind uit het noordwesten. Het kwik stijgt naar 7 graden.

Vrijdag is een droge dag met zon en wolken. De wind komt uit noordelijke richtingen en de temperatuur is ongeveer 3 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)