Het weer: Weinig kans op opklaringen, ’s avonds regen

Foto van auteur

Dokter van Deenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is de kans op opklaringen klein. Onder een hardnekkige grijze wolkenlaag vriest het ook ‘s morgens vroeg niet. De temperatuur stagneert de hele dag iets boven het nul-gradenniveau. De zuidwestenwind is zwak en maakt het nauwelijks kouder.

De wind is gedraaid en dat verraadt een weersverandering, de afgelopen dagen kwam de wind uit het noorden tot oosten. Een frontensysteem nadert Zwolle vanuit het noordwesten. Dit bereikt de stad in de tweede helft van woensdagavond met dikkere bewolking en regen. De weermodellen berekenen langs de oostgrens ook (natte) sneeuw in de nacht. Donderdag in het begin van de ochtend verdwijnt de neerslag naar het zuidoosten.

De wind komt donderdag uit het noorden, maar de lucht is niet afkomstig uit de poolstreken. Hij komt met een grote bocht boven de Britse Eilanden vanaf de Atlantische Oceaan. Daardoor is het minder koud: een temperatuur overdag oplopend naar 7 tot 8 graden. Zon en stapelwolken krikken gezamenlijk het weerhumeur op.

Vrijdag en zaterdag gaat de temperatuur weer enkele graden omlaag, met kans op lichte vorst en mist in de nacht. Zondag en in de nieuwe week ligt de temperatuur overdag bij 6 graden. ‘s Nachts vriest het niet in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)