Het weer: Zonnig, droog en vrij koud

Foto van auteur

Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vriest het licht in Zwolle. De kans op mist is in onze omgeving niet groot, maar voor de zekerheid noemen we de mogelijkheid. We verwachten dinsdag weinig tot geen bewolking boven de stad.

Het is een zonnige dag met aanvoer van lucht uit het zuidoosten, lucht die steeds droger wordt. Een hogedrukgebied met het centrum boven het oosten van Duitsland zorgt voor dit droge en rustige weer. Tevens zorgt het voor een blauwe lucht met zon. Er staat weinig tot geen wind uit het zuiden tot zuidoosten. De temperatuur stijgt naar ongeveer 5 graden, wat niet veel is. In de avond en nacht is het helder en daardoor koelt het gemakkelijk af. Halverwege de avond kan het kwik in Zwolle al onder nul komen.

Woensdagochtend vriest het, we verwachten een minimum in de buurt van -4 °Celsius. De woensdag heeft veel zonneschijn in petto, nog steeds door de invloed van het hogedrukgebied. Onder een blauwe lucht blijft het natuurlijk droog. De wind is zwak uit het zuidoosten bij een middagtemperatuur rond 6 graden.

Donderdag komt weer bewolking binnen, waaruit ‘s avonds heel misschien een drup regen valt. Ook vrijdag zien we bewolking boven Zwolle. Het blijft waarschijnlijk wel droog en het wordt minder koud.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)