Het weer: Zonnig en kurkdroog

Foto van auteur

Eekwal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag schijnt de zon met volle maartkracht op Zwolle. Soms zijn sluierwolken en vliegtuigstrepen te zien hoog in de verder blauwe lucht. Het is een zonnige en kurkdroge dag.

In de vroege ochtend komt het aan de grond nog tot lichte vorst, op neushoogte spant het erom. Een temperatuur net boven of net onder het vriespunt. Woensdagmiddag stond 14 tot 15 graden op de Zwolse thermometers, in beschutte achtertuinen was het veel warmer. Donderdag verwachten we 15 tot 16 graden, met een tikje meer wind vanuit het zuidoosten. Midden in de stad heb je daar weinig notie van. Er volgt een heldere avond en nacht.

Vrijdagochtend vroeg kan het aan de grond nog tot lichte vorst komen. Op neushoogte blijft het kwik waarschijnlijk net boven nul. Er schuift vanuit het zuidwesten meer sluierbewolking richting Zwolle. Pas tegen de avond wordt die boven de stad verwacht. Dus nog zo’n droge dag met plenty zonneschijn. De zuidoostenwind trekt aan tot kracht 4. Dat is een duidelijk sterkere wind dan we afgelopen dagen hadden.

De sluierwolken horen bij een front dat in het weekend verzwakt boven de regio Zwolle aankomt. Daardoor verschijnen ook op geringere hoogte wolken, iets wat we dagen achtereen niet hebben gezien. Mogelijk valt er een beetje regen uit, actieve neerslag belooft het niet te worden. Zondagmiddag en -avond lijkt de kans op een buitje het grootst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)