Het weer: Sluierwolken, droog en zacht

Foto van auteur

Rembrandtlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend vroeg is de temperatuur onder een heldere hemel tot dichtbij het vriespunt gedaald. Autoruiten krabben kan ‘s morgens nodig zijn. Mistbanken hangen mogelijk in Zwolle en omgeving.

Maar de zon komt snel in actie en de mistbanken verdwijnen. Het kwik loopt lekker op richting 12 graden, wat bovengemiddeld is voor de tijd van het jaar. De wind stelt weinig voor uit zuidelijke richtingen. De zon schijnt door sluierwolken heen die horen bij een front dat op komst is. Woensdag blijft het nog bij wolkensluiers, dikke bewolking en neerslag arriveren pas in de nacht naar donderdag en donderdagochtend.

Donderdagochtend is het onder de wolken minder koud. De zon laat de meeste tijd verstek gaan onder het wolkenpakket en ‘s morgens is er kans op wat (mot)regen. Ook ’s middags kan het een beetje nat worden. Grote regenhoeveelheden worden niet verwacht. Wel verwacht wordt een toenemende wind uit het zuidwesten.

Vrijdag trekt de wind verder aan. De buiigheid die aanvankelijk werd berekend, lijkt vrijdag grotendeels aan Zwolle voorbij te gaan.

Zaterdag is het nog steeds winderig en wordt het vermoedelijk nat in Zwolle. Een oceaanstoring passeert dan snel en de precieze koers is bepalend voor de regenhoeveelheid.

Zondag houden we het droog bij een wind die dan uit het noorden komt. De temperatuur gaat omlaag naar een normaal niveau van ongeveer 7 graden overdag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)