OZB reikt Blauwe Bal uit aan Frans Paalman

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Na het Carnavalsconcert in theater De Spiegel op Carnavalsmaandag 20 februari 2023 reikte de Orde van de Zwolse Ballen (OZB) voor de 10e keer de Zwolse Blauwe Bal uit.

Deze Zwolse Geestelijke Orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de OZB-leden bepaald dat dit jaar de gelukkige is: Frans Paalman, bekend Zwols persfotograaf. Frans Paalman is al meer dan 4 decennia een bekend persfotograaf in Zwolle. Bij alle belangrijke momenten is Frans aanwezig om voor de lezers van kranten en andere Zwolse media de nieuwsfeiten in beeld te brengen.

Voor velen verbeeldt hij dus het nieuws met zijn foto’s. Ook van het Zwolse carnaval, dat hem van oudsher bekend is, maakt hij al decennialang foto’s. Velen hebben het Zwolse carnaval leren kennen door zijn beeldmateriaal.
Daarmee levert Frans Paalman een buitengewone bijdrage aan de sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor in Zwolle.

Hoewel hij daarmee dus belangrijk is om velen het verhaal van het carnaval in Sassendonk te vertellen, is hij daarbij zelf nooit in beeld. Dat was voor de OZB een extra reden om hem de unieke Zwolse Blauwe Bal uit te reiken.

Eerdere prijswinnaars zijn:
Wim van ’t Slot (2011), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015), Edwin Vennik (2016), Sander Dol (2017), Wijnand Akkerman (2018), Henk Jan Meijer (2019) en Tante Kippe (2020). In 2021 en 2022 kon door corona geen uitreiking plaatsvinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)