Het weer: Natte ochtend

Foto van auteur

Vechtdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag trekt een storing met dikke bewolking en regen over. De voorkant bereikt Zwolle rond acht uur ‘s morgens en om ongeveer twee uur ’s middags verlaat de achterkant de stad. De bewolking wordt dunner, maar het is de vraag of dat voldoende is voor een zonnetje.

Tijdens de passage ‘s morgens van het regengebied staat er een zuidwestenwind, die toeneemt naar matig, kracht 4. Als de storing ‘s middags voorbij is, draait de wind naar noordwest. Een geïsoleerde bui is nog steeds mogelijk tot in de avond. De temperatuur vroeg in de ochtend is enkele graden boven het vriespunt, ’s middags verwachten we 8 tot 9 graden op de thermometer. Later in de avond verdwijnt een deel van de wolken, zaterdagochtend vroeg neemt de bewolking tijdelijk weer wat toe.

Een zwak front passeert dan vanuit het noorden. Er kan een druppel regen uit de wolken vallen, maar in de loop van zaterdagochtend is ook dat voorbij. De zon wint terrein boven Zwolle en de kans op een nagekomen druppelbuitje wordt steeds kleiner. Er staat windkracht 4 uit richtingen rond noord. De temperatuur komt niet hoger dan ongeveer 6 graden, maar door de wind voelt het kouder aan.

Zondagochtend is er weinig wind en het vriest licht. Het belooft een droge en stralend zonnige dag te worden met een knalblauwe lucht. Er staat wind uit het noorden tot noordoosten. Na het weekend is het een aantal dagen kurkdroog met veel zon en weinig wolken. We krijgen nachtvorst en overdag een kwikstand van ongeveer +5 graden.