Het weer: Mogelijk grijze start, later zon

Foto van auteur

Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend komt uit Noord-Duitsland laaghangende bewolking en mogelijk mist naar Zwolle. Eventuele mist lost in de loop van de ochtend op. De laaghangende bewolking doet er langer over, maar verdwijnt waarschijnlijk ook.

Rond het middaguur moet het gelukt zijn. De zon breekt door, de lucht verandert van grijs naar blauw en blijft dat tot de avond. Regen wordt niet verwacht. ’s Morgens vroeg is het in de grijze massa erg kil. De temperatuur ligt in de buurt van het vriespunt, in de middag onder de maartzon is 8 graden op de thermometer haalbaar. Is de bewolking hardnekkiger dan gedacht, dan valt de middagtemperatuur enkele graden lager uit. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In de avond en nacht afnemend.

Gebrek aan wind in de nacht doet de mistkans stijgen. Wellicht is het zicht vrijdagochtend slecht. In de loop van de ochtend trekt de mist op en komt de zon door. Vermoedelijk wel in gezelschap van wolken. Na een ochtend met een temperatuur rond het vriespunt, is het ‘s middags ongeveer 9 graden.

In het weekend komt de wind uit het noordwesten. Op hoogte is de aanvoer eveneens uit die richting, met medeneming van koude polaire lucht. Wolkenvelden komen vanaf zee onze kant op, het kon wel eens tegenvallen met de zon, met name op zondag. Ook op de grond wordt het kouder: een temperatuur overdag in de buurt van 5 graden en ‘s nachts lichte vorst. In de loop van volgende week stijgt de kans op (natte) sneeuwbuien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)