Lococensus verzorgt aanslagen waterschappen

Foto van auteur

Deze week vallen de belastingaanslagen verontreinigingsheffing / ingezetenenomslag van de waterschappen Groot Salland, Reest en Wieden, Regge en Dinkel, Rijn en IJssel en Velt en Vecht in de bus. Deze aanslagen worden voor het eerst verstuurd door Lococensus, het nieuwe gemeenschappelijk belastingkantoor van de vijf waterschappen, dat op 1 januari van start ging.

 

Foto: Waterschap Groot Salland

De verzending van de eerste aanslagbiljetten vond woensdag 3 januari symbolisch plaats. Directeur Bas Boekhoudt zette bij het kantoor Weezenlandstaete, Assendorperdijk 5 in Zwolle, zelf de volle postzakken met de groene enveloppen in een postauto van TNT. Lococensus verstuurt vanaf 2007 de aanslagen voor waterschapsbelastingen. Dit doet het belastingkantoor namens de vijf bovengenoemde waterschappen. De betaling is dus nog steeds aan de waterschappen gericht, op basis van de door de waterschappen vastgestelde belastingtarieven.

Bij de aanslagen voegen de waterschappen een bijsluiter. In deze bijsluiter staat hoe de waterschappen zorgen voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en hoe zij het gebied beschermen tegen hoog water en overstromingen.

Toekomstgericht
Lococensus gaat in eerst instantie belasting heffen en innen voor de deelnemende vijf waterschappen, maar in de toekomst wil Lococensus dat ook voor andere organisaties (bijvoorbeeld gemeenten) doen.
De naam Lococensus verwijst naar een organisatie die lokaal werkt (loco) en naar belastingen, accijns (census). De naam biedt de mogelijkheid om straks andere partners te vinden, zonder de naam te hoeven te veranderen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Lococensus verzorgt aanslagen waterschappen”

 1. k wil graag kwijtschelding aanvragen voor verontreinigingsheffing en ingezetenen omslag omdat mijn inkomen minder is dan bijstands niveau.
  Ik weet niet hoe ik dit moet doen.
  WF Hilarius
  ============
  We hebben privacygevoelige informatie uit uw bericht verwijderd.
  Weblog Zwolle

 2. Ik had graag dat op mijn afrekening de term Waterschap naast Lococensus voorkwam. Het had me de zoektocht op internet bespaard. Had de term niet beter Aquacensus kunnen zijn?? Ik ging hier echt ‘in aquam’.

Reacties zijn gesloten.