Berkum speelt thuis tegen opgeleefd Olde Veste

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen d’Olde Veste ’54, dat het lang bijzonder moeilijk had in de 4e Divisie B, maar de laatste weken bijna gereanimeerd lijkt. De ploeg uit Steenwijk staat na een opmerkelijke opmars nog maar één plek onder Berkum, dus de winnaar van deze streekderby kan prima zaken doen in de strijd om lijfsbehoud.

“Er staat veel op het spel, het wordt erop of eronder en dat geldt voor allebei,” beseft Berkum-middenvelder Lars van Gerner. “Maar wij hebben de laatste tijd goed gevoetbald, aardig wat punten gepakt en we zijn ook door in de beker. We hebben er groot vertrouwen in dat het onze kant op valt!” Olde Veste werd vorig seizoen kampioen in de 1e Klasse E, maar startte daarna een trapje hoger uiterst moeizaam. De ploeg van trainer Dick Krommenhoek liet vaak goed spel zien maar verzamelde weinig punten en bungelde tot half februari onderaan de ranglijst.

Daarna ging het echter bergopwaarts. Na één remise werden alle drie daarop volgende duels, tegen niet de minste opponenten, gewonnen en zag het er ineens een stuk rooskleuriger uit voor de Steenwijkse equipe.

Afgelopen zaterdag versloeg Olde Veste subtopper Swift met 3-2. Jeffrey Dijkstra zette de thuisclub al snel op 1-0, maar Swift kwam nog voor rust langszij. In het tweede bedrijf kwam Olde Veste via Niels ten Veen op 2-1, maar met nog een minuut of twintig te gaan kreeg Swift een penalty en werd het 2-2. Olde Veste-keeper Youri Smit keerde de strafschop overigens twee keer, maar beide keren vond de arbitrage dat hij te snel van zijn lijn was gekomen. Bij de derde maal was het wél raak, maar in de 81e minuut zorgde spits Tom Kisjes ervoor dat Olde Veste alsnog met de punten ging strijken: 3-2. “Het was misschien niet goed van onze kant, maar wél effectief,” was de nuchtere constatering van coach Krommenhoek tegen dagblad De Stentor.

Ook Berkum begon dit seizoen slecht, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra pakte in oktober in Steenwijk de eerste overwinning. Berkum kwam daar snel op 1-0 maar moest na een half uur, na een rode kaart, met tien man verder. In de extra tijd van de eerste helft scoorde Olde Veste de gelijkmaker en het leek toen lang op een remise uit te draaien. In de slotfase kwam Olde Veste echter, na een dubbele gele kaart, ook met tien spelers te staan. In de laatste minuut werd er bovendien hands geconstateerd in het Steenwijkse strafschopgebied. Via een penalty maakte Chris van der Meulen de 1-2 en ging Berkum met de zwaarbevochten winst aan de haal.

Vorige week pakte Berkum een verdienstelijk punt door met 1-1 gelijk te spelen bij WV-HEDW. In een duel met weinig kansen aan beide kanten kwam de thuisploeg na bijna een uur op voorsprong, maar een minuut later zorgde Lars Miedema er, na een combinatie met Chris van der Meulen, voor dat Berkum verdiend langszij kwam.

Olde Veste is door de fraaie serie van de laatste weken opgerukt naar de dertiende plaats, slechts één positie onder Berkum dat maar één punt meer heeft. Voor beide ploegen staat er dus nogal wat op het spel: aanhaken of afhaken.

De wedstrijd Berkum-Olde Veste wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.

Tekst: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)