Voorbeschouwing inhaalduel Berkum – Olde Veste

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt komende zaterdag thuis tegen d’Olde Veste ’54, nadat dit duel een week eerder werd afgelast. Olde Veste had het lang moeilijk in de 4e Divisie B, maar de ploeg staat na een fraaie opmars nu nog maar één plek onder Berkum.

Olde Veste werd vorig seizoen knap kampioen in de 1e Klasse E, maar startte daarna een trapje hoger erg stroef. De ploeg van trainer Dick Krommenhoek bungelde tot half februari onderaan de ranglijst, maar toen ging het bergopwaarts. Na één remise werden alle drie daarop volgende duels, tegen niet de minste opponenten, gewonnen en zag het er ineens een stuk rooskleuriger uit voor de Steenwijkse equipe.

In de laatste competitiewedstrijd versloeg Olde Veste subtopper Swift met 3-2. Jeffrey Dijkstra zette de thuisclub snel op 1-0 maar Swift kwam nog voor rust langszij. In het tweede bedrijf scoorde Olde Veste via Niels ten Veen 2-1, maar met nog een minuut of twintig te gaan kreeg Swift een penalty en werd het 2-2. Olde Veste-keeper Youri Smit keerde de strafschop twee keer, maar was beide keren kennelijk te snel van zijn lijn gekomen. Bij de derde poging was het wél raak, maar in de 81e minuut zorgde Tom Kisjes ervoor dat Olde Veste alsnog met de punten ging strijken.

Ook Berkum begon dit seizoen slecht, maar pakte in oktober in Steenwijk de eerste overwinning. Berkum kwam daar snel op 1-0 maar moest na een half uur, na een rode kaart, met tien man verder. In de extra tijd van de eerste helft scoorde Olde Veste de 1-1 en het leek lang op een remise uit te draaien. In de laatste minuut werd er echter hands geconstateerd in het Steenwijkse strafschopgebied. Via een penalty maakte Chris van der Meulen de 1-2 en ging Berkum met de winst aan de haal.

Twee weken geleden pakte Berkum een verdienstelijk punt door met 1-1 gelijk te spelen bij WV-HEDW. In een duel met weinig kansen aan beide kanten kwam de thuisploeg na bijna een uur op voorsprong, maar een minuut later zorgde Lars Miedema ervoor dat Berkum verdiend langszij kwam.

Deze week won Berkum in de 1/8e finale van de Districtsbeker Oost met 2-3 bij zondageersteklasser Voorwaarts Twello, al was dat een ‘moeilijke bevalling’. Na een kwartier stond de thuisclub al met 2-0 voor, maar Mike van Ekeren en Chris van der Meulen brachten Berkum nog vóór rust langszij. In de tweede helft kopte Marc van der Meulen zijn club naar 2-3 en daarmee bereikte Berkum de kwartfinale van het Districtsbekertoernooi.

Olde Veste is inmiddels opgerukt naar de dertiende plaats in de 4e Divisie B, slechts één plek onder Berkum dat ook maar één punt meer heeft. Voor beide ploegen staat er zaterdag dus nogal wat op het spel: aanhaken of afhaken.

De wedstrijd Berkum-Olde Veste wordt geleid door scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.

Tekst: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)