Zwollenaren denken mee over Stadsbroek en IJsselvizier

Foto van auteur

Bezoekers konden de ideeën bekijken die online waren ingediend en erop reageren
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – De gemeente vroeg inwoners van Zwolle, ondernemers, organisaties en andere geïnteresseerden om mee te denken over de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier. Op 22 en 23 februari organiseerde de gemeente bijeenkomsten hiervoor.

De gemeente meldt dat er per avond 120 tot 140 bezoekers kwamen om hun mening te geven. Wethouder Gerdien Rots: “Het is fijn om te zien dat er zoveel betrokkenheid is. Op beide avonden voerde ik veel mooie gesprekken met mensen die wonen, recreëren en ondernemen in de gebieden en met mensen die ideeën hebben aangedragen. Het is voor de gemeente zeer waardevol dat zovelen met ons meedachten. Ik wil iedereen bedanken voor het geven van hun mening, het uiten van zorgen en het aandragen van ideeën. Ik neem dit mee in het vervolg.”

Alle meningen, argumenten, ideeën en zorgen worden verwerkt in een participatiejournaal, aldus de gemeente. De participatiefase wordt afgesloten met een opinie-nota, die samen met het participatieverslag aan de gemeenteraad wordt aangeboden. In juni volgt een raadsdebat over de opinie-nota. Daarna gaat de gemeente zogeheten “richtinggevende uitspraken” opstellen voor het toekomstige gebruik van de gebieden.

Van de bijeenkomsten op 22 en 23 februari maakte de gemeente een videoreportage, die hieronder is te zien.

Foto's 2
Bezoekers konden de ideeën bekijken die online waren ingediend en erop reageren - Foto: Gemeente Zwolle
Bezoekers konden de ideeën bekijken die online waren ingediend en erop reageren
Foto: Gemeente Zwolle
Ideeën voor Stadsbroek - Foto: Gemeente Zwolle
Ideeën voor Stadsbroek
Foto: Gemeente Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)