Het weer: Regen, sneeuw en een koude wind

Foto van auteur

Voorstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend staat het kwik in de Zwolse thermometers amper boven het vriespunt. Sneeuw van de afgelopen avond en nacht ligt er nog steeds. De barometerstand is laag. Dat komt door de nabijheid van een lagedrukgebiedje. Het trekt met de kern van west naar oost over het zuiden van het land.

Er zit veel neerslag omheen. Een groot deel van de dag is dat in Zwolle regen, in de middag ook natte sneeuw, die ‘s avonds waarschijnlijk overgaat in sneeuw die blijft liggen. De avondsneeuw valt uit buien die vanuit het noorden hierheen afzakken. Het is vrijdag ronduit guur in Zwolle met regen en sneeuw, aangejaagd door de wind. We krijgen een volle windkracht 4 uit het noordoosten in het gezicht. In de middag vanuit het koude noorden en later uit het noordwesten. Kracht 5 kan in het buitengebied van Zwolle worden gehaald.

Vrijdagavond verdwijnen de winterse buien uiteindelijk en klaart het op. In de nacht naar zaterdag gaat het onder de heldere hemel een paar graden vriezen. De noordwestenwind neemt af, zaterdagochtend is het rustig weer. De zon krijgt de hele dag speelruimte tussen de stapelwolken. De kans op een bui is erg klein. De temperatuur gaat naar 6 graden in de middag.

Zondag is er wind en veel bewolking. Een buitje kan voorbij komen, bij voorkeur ‘s morgens. Het kwik loopt op naar 9 graden in de middag, wat flink zachter is dan de afgelopen dagen. Maandag gaat de temperatuur verder omhoog: naar ruim 11 graden. Wel wordt dan veel regen en wind verwacht in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)