Het weer in het weekend: Vrieskoude start met zaterdag zon en zondag bewolking

Foto van auteur

Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend vriest het licht in Zwolle. De sneeuw van vrijdagavond ligt nog even in de stad. Het kan ’s morgens glad zijn, niet alleen door sneeuw, ook door bevriezing van natte weggedeelten.

De zon is zaterdag meteen present. Halverwege de ochtend komt het kwik boven het vriespunt. In de middag is 6 graden de maximumtemperatuur. Een prima dag dankzij de zon en een westenwind die zich rustig houdt. We profiteren van een hogedrukgebied boven onze omgeving, de barometer vertoont een stijgende trend. Dat is tijdelijk want in de nacht naar zondag zet weer een daling in. Een zwakke storing nadert met bewolking en kans op wat neerslag.

Zondagochtend begint met licht vriesweer. Bewolking van de storing schuift binnen, waar ‘s morgens behalve regen ook wat natte sneeuw uit kan komen. Veel neerslag wordt zondag niet verwacht, wel blijft wolkendek waarschijnlijk gesloten voor de zon. Het kwik stijgt naar 8 graden in de middag. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen, die zondag langzaam maar zeker toeneemt. In de avond hebben we een zuidwestelijke bries met kracht 3 tot 4.

De zuidwestenwind wordt veroorzaakt door een stormdepressie die maandag over Schotland naar Noorwegen koerst. De wind wakkert in Zwolle aan naar kracht 6, een krachtige wind. Windstoten tot ongeveer 70 kilometer per uur worden berekend. In de ochtend gaat het flink regenen. Maandagmiddag is de meeste neerslag alweer weggeblazen naar het noordoosten. De depressie zuigt uit het zuidwesten zeer zachte lucht aan: circa 14 °Celsius wordt berekend. Je zou maandag haast denken dat het lente is in Zwolle, als je de krachtige wind even wegdenkt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)