Het weer: Koeler met stevige wind en vanaf de middag veel regen

Forse regenval in de Rostockstraat.
Foto: Obbe Bakker

Dinsdagochtend is het nog overwegend droog. Zwolle maakt zelfs kans op een knipoog van de zon. Maar bewolking en wind nemen geleidelijk toe op nadering van een koufront, dat later in de middag neerslag gaat brengen. In de avond valt veel regen en ook ’s nachts wordt het amper droog.

De zuidwestenwind trekt dinsdagmiddag aan naar een volle kracht 4, boven open gebied wordt windkracht 5 gehaald. Een matige tot vrij krachtige bries en daarbovenop zijn windvlagen tot circa 60 kilometer per uur mogelijk. Het is een koele, herfstachtige dag met een temperatuur die varieert van 14 graden ’s morgens tot hoogstens 18 graden ’s middags.

Woensdag verschijnen in het kielzog van het koufront waarschijnlijk al in de ochtend buien, mogelijk met onweer. De temperatuur keldert. ’s Ochtends heeft Zwolle ongeveer 10 graden op de thermometer, ’s middags blijft het kwik onder 15 graden steken. Tijdens een bui is het nog een paar graden kouder. Tussen de buien breekt de zon door bij windkracht 3 tot 4 uit het westen.

Donderdagochtend daalt de temperatuur onder 10 graden. Buien boven de Noordzee proberen het land op te trekken. In de middag lukt dat vermoedelijk en maakt Zwolle kans op een bui. De zon vindt brede openingen tussen de wolken.

Vrijdag en in het weekend knapt het weer flink op dankzij een hogedrukgebied dat met het centrum boven Frankrijk aankomt. Het wordt droog. De temperatuur in Zwolle vertoont dan een stijgende lijn.

Foto 1
Forse regenval in de Rostockstraat. - Foto: Obbe Bakker
Forse regenval in de Rostockstraat.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)