Het weer: Zaterdag zeer zacht met kans op een bui, zondag veel bewolking

Foto van auteur

Frans Halsstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag loopt de temperatuur flink op in Zwolle. We verwachten een middagtemperatuur van 16 à 17 graden, wat bovengemiddeld is. De zon is erbij, tevens schuiven er over de stad flink wat wolkenpartijen. Daar kan een bui in zitten.

Zaterdagochtend vroeg is daar een verhoogde kans op en in de loop van de middag en avond ook. Zo’n middag– of avondbui ontstaat door opwarming aan de grond in combinatie met een koude bovenlucht. Het weer is niet geheel betrouwbaar. Met een buien-app kun je in de gaten houden of Zwolle er inderdaad eentje over zich heen krijgt. Tussen de buien is het lang droog en met die vrij hoge temperatuur lijkt het toch een beetje lente. De wind is zwak uit zuidwest tot zuid.

Zondag koerst veel bewolking op Zwolle af. Met de zonneschijn zou het wel eens tegen kunnen vallen. De wolken hebben te maken met een front dat van west naar oost passeert. Erg actief oogt het niet; houd vooral vóór de middag rekening met wat regen. De zwakke tot matige wind is gedraaid, komt nu meer uit het westen en zorgt voor een iets minder hoge temperatuur: ongeveer 12 graden.

In de nieuwe week loopt het kwik geleidelijk weer iets op. We hebben een zuidwestenwind en aanvoer van vrij veel wolken, waar af en toe regen uit komt. Licht wisselvallig weer met woensdag waarschijnlijk een krachtige zuidwestenwind.