Verkeerscontrole levert veel bekeuringen op

Foto van auteur

Donderdagavond vonden er op de Assendorperstraat verschillende verkeerscontroles plaats. Daarbij werd bekeurd voor onder andere: geen fietsverlichting (21x); geen ID (2x); rood verkeerslicht genegeerd (14x), geen kenteken op bromfiets (1x).

 

In Zwolle-Zuid werden donderdagavond 10 fietsers bekeurd omdat zij geen verlichting voerden.

Tegen een 44-jarige autobestuurder uit Zwolle is donderdagavond proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Frankhuizerallee bleek dat hij alcohol gedronken had. De blaastest in het politiebureau leverde een score op van 300 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van twee uren.

Kort daarna bleek een 48-jarige autobestuurder uit Hasselt op dezelfde locatie alcohol had gedronken. Hij blies 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

 

Tot slot blies een 22-jarige autobestuurder uit Zwolle donderdagnacht 195 ug/l. Ook hij werd op de Frankhuizerallee aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Verkeerscontrole levert veel bekeuringen op”

 1. Fietsverlichting niet in orde: Donderdag 11 januari 14.00 tot 17.30, tegenover de bioscoop op het gasthuisplein gratis reparatie fietsverlichting bij de stand van de Fietsersbond.

  En alsof dit niet genoeg is: elke week daarna, zolang de wintertijd nog duurt, dus tot 22 maart a.s, wordt deze actie herhaald.

  De reparaties worden uitgevoerd door monteurs van het team van Nowak Wereldfietsen, evt. benodigde materialen als koplampen, batterijen etc. zijn ter plaatse te koop.

  Groet van Quest106

 2. Een goeie actie, heb ik al eerder gezegd. Alleen weten de mensen het wel? Want ik heb het alleen maar hier gelezen dat er zo’n actie is. En gezien het aantal fietsers zonder licht is er nog een gigantische markt..:).

  Moet je lid zijn van de Fietsersbond trouwens voordat je mee mag doen?

 3. Hoi Henk,
  Omdat er vlak na het oorspronkelijke bericht al weer heel veel ander nieuws was heb ik het nog even aangestipt door op dit bericht te reageren, en hier staat het ook opgenomen in de agenda. Er is afgelopen week een persbericht gestuurd, en ik verwacht dat dit komende week in alle weekkrantjes etc. komt. Natuurlijk zijn de digitale vormen veel sneller. (omroep zwolle en hiero) Het heeft al op de kabelkrant gelopen, in de Spiegel-kelder staat het aangeplakt, alle leden van de Fietsersbond hebben een schrijven thuis gehad waar het in staat, dus de publiciteit komt vast nog wel een beetje los. Ik hoop dat de mond-op-mond-tamtam ook wat gaat werken, omdat het tenslotte de bedoeling is hier een doorgaande actie van te maken. En nee, je hoeft geen lid van de Fietsersbond te zijn om van deze actie gebruik te kunnen maken. Iedereen met een fiets waarvan de verlichting hapert mag langskomen. Sterker: na reparatie krijg je nog een lot mee waarmee je kans maakt op een gratis nieuwe fiets.

  Groet van Quest106

Reacties zijn gesloten.