Kinderen openen nieuwe glijbaan Dinoland Zwolle

|   Laatste wijziging

Foto: Pedro Sluiter

Dinoland Zwolle heeft dinsdag een nieuwe glijbaan in gebruik genomen. Dit vormde de start van het nieuwe seizoen in het speelpark. Vier kinderen van Basisschool de Kopakker uit Zwolle gleden als eerste naar beneden, om de nieuwe attractie officieel te openen.

De nieuwe glijbaan is genoemd naar de Pteranodon, een vliegend reptiel dat in de tijd van de dinosaurussen rondvloog op de aarde. Niet geheel toevallig werd voor die naam gekozen, want op de glijbaan krijgen kinderen én volwassenen het gevoel alsof ze op de rug van zo’n vliegend, prehistorisch beest een duikvlucht maken. Om het feest compleet te maken was er dinsdagmiddag ook een levensechte Pteranodon aanwezig bij de opening van de glijbaan.

Jantje Beton

Met de opening startte Dinoland niet alleen het nieuwe seizoen, maar ook de samenwerking met jeugdorganisatie Jantje Beton. Voor die samenwerking worden er speciale knuffels verkocht, en wordt er een speurtocht georganiseerd. Voor Martyn Besselen, directeur van Dinoland, is het een logische samenwerking: “We hebben dezelfde principes, Jantje Beton en Dinoland Zwolle vinden het allebei belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen en ravotten. Het is leuk, leerzaam en gezond. Voor zo’n goed doel maken we graag plek in ons park.’’

In 2016 opende Dinoland Zwolle haar deuren aan de Willemsvaart in Zwolle. Inmiddels trekt het jaarlijks zo’n honderdduizend bezoekers. In het komende seizoen is niet alleen de glijbaan nieuw. Nieuwe, levensechte dino’s, een watervliegtuig in de grote vijver, en nieuwe live shows in het theater. De Parkrangers van Dinoland Zwolle hopen dit jaar weer veel bezoekers te mogen ontvangen.

Foto 1
Kinderen openen nieuwe glijbaan Dinoland Zwolle - Foto: Pedro Sluiter
Foto: Pedro Sluiter

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)