Dreigbrieven bezorgd in Zwolle

Foto van auteur

In Zwolle zijn op verschillende plekken dreigbrieven bezorgd. Een deel van de brieven is ondertekend door terroristenorganisatie Al-Qaeda, maar dan verkeerd geschreven. De inhoud van de dreigbrief verwijst soms ook naar voetbalvereniging HTC, waar eerder dergelijke brieven aan gericht werden.

Volgens de politie is er in Zwolle al langer een schrijver van dreigbrieven actief. De onbekende stuurt de brieven vaak naar straten waar kort daarvoor iets is gebeurd, dat het nieuws heeft gehaald. Eén van de plekken waar de brieven dit keer zijn bezorgd is de Enkstraat, waar enkele weken geleden een vrouw werd verkracht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Dreigbrieven bezorgd in Zwolle”

 1. De brieven die in de Enkstraat zijn bezorgd zijn weliswaar iets anders van toon dan die in de Schubertstraat zijn afgeleverd, maar het gaat in beide gevallen over dood en bloed. In de twee versies wordt gerefereerd aan HTC en mensen bij die voetbalclub.
  Een gedeelte uit de Assendorper variant:

  (…) WY DODEN GAAN DUIVEL ZEGT WY DODEN MOETEN

  OOK IN JULLIE STRAAT NU, OP ZWARTE LYST STAAN

  WY HOOFD AFHAKKEN, BENEN EN ARMEN OVERAL BLOED EN STUKKEN IN WYDE AA GAAN GOOIEN (…)

  Deze â??˽Assendorper brievenâ???? zijn ondertekend met DOODDOODDOODDOOD.

  ——————————-

  In Holtenbroek is de tekst iets korter en worden de epistels onderschreven met Al quida.

  (…) ER DODEN GAAN VALLEN DAAR

  LYKEN IN STUKKEN GESNEDEN GAAN WORDEN

  EN WY ALLES IN WYDE AA GOOIEN

  OVERAL BLOED HOOFDEN

  BENEN ARMEN (…)

  ——————————

  â??˽WY DODEN MOETEN, OOK IN JULLIE STRAAT NU, OP ZWARTE LYST STAAN. WY HOOFD AFHAKKEN, BENEN EN ARMEN OVERAL BLOED EN STUKKEN IN WYDE AA GAAN GOOIENâ????. Deze tekst kreeg een aantal bewoners van de Zwolse wijken Assendorp en Holtenbroek in hun brievenbus. Velen hebben aangifte gedaan.
  De doodsbedreigingen in krakkemikkig Nederlands zijn met name gericht tegen voetbalclub HTC, maar ook tegen de ontvangers van de brief persoonlijk. Sommige werden ondertekend met â??˽Al quidaâ????. Een ontvanger van de brief: â??˽Het is net of die maffe briefschrijver de schuld in de schoenen van buitenlanders wil schuiven, maar hij kan nog niet eens Al-Qaeda schrijven.â???? HTC is overigens al meer dan twee jaar het slachtoffer van een onbekende, die aanvankelijk de dreigbrieven richtte aan kaderleden van de Zwolse voetbalclub. Die brieven stonden vol verdachtmakingen over de gang van zaken bij HTC. De dader pakt nu breder uit.

  ———————

  Bron: De Stentor
  Url: http://www.destentor.nl/zwolle/article979788.ece

 2. Ik kan me wel voorstellen dat het niet gaaf is om zo’n brief in de bus te krijgen. Maar het amateurisme druipt er aan alle kanten vanaf. Niettemin zaak dat de politie deze gestoorde opspoort en even goed aan de tand voelt.

Reacties zijn gesloten.