Riagg Zwolle organiseert cursus ‘Kind in de knel’

Foto van auteur

Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar en hun ouder(s) die in de thuissituatie te maken hebben met spanningen, ruzies of geweld, is de cursus ‘Kind in de knel ‘ ontwikkeld. Deze start 18 januari aanstaande en vindt plaats aan de Burgermeester Roelenweg 9 in Zwolle.

Het doel van deze groep is het voorkomen dat de kinderen problemen krijgen als gevolg van de situatie thuis. Een gespannen situatie thuis kan grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen weten zich vaak geen raad met alle verwarrende gebeurtenissen. Voor al deze situaties geldt: ouders kunnen hun kind helpen door samen aan deze groep mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via het secretariaat van de sector Preventie van de RIAGG Zwolle, via 038 426 9 522 of www.riaggzwolle.nl.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijenkomst heeft één onderwerp. De eerste bijeenkomst is alleen voor de ouders en is bedoeld als kennismaking met elkaar. De tweede tot en met de zesde bijeenkomst is voor ouders en kinderen. Na een gezamenlijke start gaan de kinderen onder begeleiding bezig met spel en beweging. De ouders gaan met elkaar en een begeleider in gesprek en krijgen informatie over het onderwerp van de bijeenkomst. Het laatste kwartier komen ouder(s) en kind weer bij elkaar en wordt er gezamenlijk een activiteit gedaan. Voor meer informatie kunt u terecht bij de cursusleider mevrouw Chris te Riele via (038) 426 9 522 of kijk op www.riaggzwolle.nl

8 gedachten over “Riagg Zwolle organiseert cursus ‘Kind in de knel’”

 1. er wordt geschreven ‘ouder(s)’, tja, scheiden is kindmishandeling, kindmisbruik om te ontvaderen is een ongeschreven halsmisdaad. Hulpverlening doet enkel aan symptoombestrijding, waarborg verblijfs-co-ouderschap net als in Belgi?« en straf ONwil samen te ouderen. Kinderen hebben recht op beide biologische ouders (hetero’s!). Bescherm bloedbanden, eerbiedig familielevenS.

  Gescheiden Vaders Nederland en de GVN-actiegroepen Familie4Justice&BobDeBouwer

 2. Met de G van Gristelijk! Beetje eng wat je schrijft Advader, over bloedbanden e.d misschien dat je inderdaad wat duidelijker moet zijn. Straf onwil samen te ouderen? Volgens mij heeft een kind liefde nodig en als je als ‘ouders’ dat niet samen kan geven is het soms beter om het apart te geven, tweemaal zoveel oprechte liefde lijkt mij beter dan een ongelukkig ‘samen’zijn!

 3. @Roy, ik ben wel benieuwd wat AdVader bedoeld, maar zijn zinnen komen zo onsamenhangend over dat ik niet begrijp waar het nu precies over gaat.
  ‘straf ONwil samen te ouderen’, wat wordt daarmee bedoeld?

  En waarom wordt een post ondertekend door: ‘Gescheiden Vaders Nederland en de GVN-actiegroepen Familie4Justice&BobDeBouwer’

  Bob de Bouwer?

Reacties zijn gesloten.