Wennemars in actie tijdens NK Sprint

Foto van auteur

Schaatser Erben Wennemars rijdt zaterdag op de baan van Kardinge in Groningen op de eerste dag van de nationale titelstrijd sprint tegen Simon Kuipers. Voor de tweevoudige wereldkampioen zijn de belangen ogenschijnlijk wat minder groot dan voor zijn opponent. Wennemars is al geplaatst voor de wereldtitelstrijd, over enkele weken in Hamar. Het broertje van de Zwolse sprinter, Freddy Wennemars, doet ook aan de NK Sprint mee.

 

Kuipers aast op één van de overige drie tickets voor de WK. Waar hij precies staat is onduidelijk. De sprinter van DSB kwam wegens een blessure aan de rug dit seizoen nog niet veel in actie. Hij is inmiddels fit genoeg om dit weekeinde te starten.

Bij de vrouwen zijn Marianne Timmer en Ireen Wüst al zeker van deelneming aan de WK. Evenals ploeggenote Paulien van Deutekom laat Wüst de wedstrijden op de Groningse baan Kardinge schieten. Ze zijn in voorbereiding op de Europese titelstrijd allround, volgend weekeinde in Collalbo.

Timmer start wel. De titelverdedigster rijdt op de 500 meter tegen Willeke van Benthem. Op de kilometer is ploeggenote Annette Gerritsen de opponente van de Olympisch kampioene.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)