Het weer: Droge paasdagen met zon en wolken

Foto van auteur

Lindestraat
Foto: Peter Denekamp

Eerste Paasdag is het droog en de zon is te zien boven Zwolle. Wolken schuiven ook binnen of ze ontstaan spontaan boven ons hoofd, vooral rond het middaguur. Het weer kan optisch wat tegenvallen, de temperatuur doet dat niet. We beginnen met iets minder dan 10 graden op de thermometer, maar ‘s middags wordt overal in de stad 14 à 15 graden gehaald.

Dat is enkele graden boven het gemiddelde maximum voor begin april. Verder pluspunt is de wind, die slechts zwak is uit zuidoostelijke richting. In de avond is er nog minder wind. Op grote hoogte schuift ‘s nachts vanuit het westen hoge bewolking binnen. Daar komt middelbare bewolking bij.

Flets zonnetje

Paasmaandag is het overdag nog droog. Maar het is sterk de vraag of de zon nog wel door alle wolkenlagen heen komt. Een flets zonnetje is waarschijnlijk het hoogst haalbare, bij een middagtemperatuur van circa 14 graden. De bewolking hoort bij een naderend frontensysteem. De eerste druppels voelt Zwolle pas vanaf het eind van de middag. De wind neemt gedurende de dag geleidelijk toe uit het zuidoosten tot zuiden.

Nieuwe week wisselvallig

Maandagavond gaat het regenen en ook in de nacht naar dinsdag is het nat. Dinsdag is genoemd frontensysteem Zwolle gepasseerd. Buien tuffen onze richting op, in de eerste helft van dinsdag lijkt de kans daarop het grootst. Dinsdagavond trekt een actieve storing over met regen en zuidwestenwind.

De eerste zwaluwen zijn al boven Zwolle gesignaleerd, maar die betekenen ook dit keer geen zomer. De nieuwe week verloopt zeer wisselvallig: soms is het zonnig maar elke dag is er kans op regen. De temperatuur overdag ligt rond 11 graden en dat is aan de koele kant.

Foto 1
Lindestraat - Foto: Peter Denekamp
Lindestraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)