Deze wegen zijn zaterdag dicht tijdens de 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Foto: Peter Denekamp

Zaterdag wordt de twaalfde 10 Mijl van Zwolle-Zuid gehouden. Om het hardloopevenement in goede banen te leiden neemt de gemeente tussen 15.15 en 19.00 uur verkeersmaatregelen, op en rond de looproute. Onder meer de Thorbeckelaan en Zwarteweg worden tijdelijk afgesloten.

Autoverkeer

De Nieuwe Deventerweg wordt tussen de Ittersumallee en de Thorbeckelaan afgesloten. Dit vanaf 16.00 uur tot 17.45 uur. Verkeer op de Pilotenlaan, Forelkolk, Commissarislaan en IJsselcentraleweg moet rekening houden met vertraging. Verkeersregelaars laten het verkeer door op momenten dat er geen hardlopers op het parcours zijn.

De adviesroute voor autoverkeer van en naar Ittersum is: Oldeneelallee – Nieuwe Deventerweg – Troelstralaan.

Fietsverkeer

De looproute gaat deels over de fietsroute van Rondje Zwolle, ter hoogte van de IJssel is de route afgesloten.  De adviesroutes voor mensen die normaal via de Zwarteweg fietsen is: Schellertunnel – Jofferenlaan – Grenslaan – Grenspad – Bloksteeg – Gruitmeesterslaan – Ter Kuilenpad. Fietsers tussen Zwolle-Zuid en Assendorp of de binnenstad worden geadviseerd om gebruik te maken van het Hortensiapad en de Hortensiatunnel.

Openbaar Vervoer

De stadslijnen 6 en 8 van RRReis rijden tussen 15.00 en 20.00 uur een andere route door Zuid. Een aantal bushaltes vervallen dan.

Meer informatie over het parcours is te vinden op de website van de organisatie.

Foto 1
Deze wegen zijn zaterdag dicht tijdens de 10 Mijl van Zwolle-Zuid - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)